Tip na knihu: Pleteme kloboučky, čepice a barety (Czech Only)

Když se občas dostanu do knihkupectví, většinou mi to nedá a zkoumám police s knihami o ručních pracech. V angličtině existují doslova mraky literatury k pletení i háčkování, ale v Čechách to trochu vázne. Nicméně tahle kniha mě upoutala na první pohled: krásné barevné provedení a jen o klouboučkách, čepicích a baretech. No uznejte, mohla jsem odolat?

Název: Pleteme kloboučky, čepice a barety
Z originálu: Knitting. The Ultimate Hat Book
Rok vydání: 09/2014
Počet stran: 176
Cena: 349 Kč

Upleťte si nejoblíbenější módní čepice a klobouky: buřinku, toku, beanie, baret, klobouček, kšiltovku, šálovou kapuci, kulich, chullo, cloche, kuklu, fez, či dokonce fascinátor. Modelová řada 50 stylových pokrývek hlavy od současných předních návrhářek, popsaná krok za krokem, nabízí pletené výrobky jak na procházku lesem, tak do města či pro společenskou událost. Dozvíte se také vše o pletení v rovných i kruhových řadách, o volbě příze nebo pletení podle diagramu.


Unikátní jsou na téhle knize 3 věci:

1. Obsahuje nezbytné minimum, které je dobré znát, než začnete plést první čepici.

Dozvíte se něco z historie pletených čepic, přečtete si o části čepic a kloboučků, dozvíte se jaké existují různé druhy a nakonec si počtete o základních postupech pro vytvoření pokrývky hlavy.

2. Obsahuje 50 návodů na opravdu pěkné kousky, ze kterých si 100% vyberete.

Kniha pokrývá snad všechny styly oblékaní - od sportovního, přes romantický až po elegantní. Velice pěkné fotografie vám jistě napoví, která pokrývka je pro vás ta pravá. Nicméně dobrým vodítkem je i počet teček, který určuje obtížnost modelu.

3. Zpracování je naprosto úžasné - od kvalitních fotografií, přes jednotlivé popisy a jejich rozdělení dle složitosti a nových technik.

Jinými slovy, taková "minibible" pro nadšence do pokrývek hlavy!  Ale dost již superlativ a vrhněme se na fakta - v anglickém orignále je tato kniha součástí cyklu Vogue Knitting. Kdo se trochu vyzná v módě už tuší, proč je kniha tak dobře vizuálně zpracovaná, no posuďte sami:

Foto ukázky z knihy:
http://issuu.com/knizni_klub/docs/0036502/4?e=4720041/8715036

Pokud máte tip na zajímavou knihu týkající se háčkování nebo pletení, nenechávejte si jej pro sebe a podělte se v komentářích.


Komentáře

  1. Knížka vypadá moc zajímavě. Ale pletení mi moc nejde. Mám jednu knihu o háčkování - dostala jsem ji k narozeninám: Pletení a háčkování - praktická kniha - http://www.dumknihy.cz/pleteni-hackovani-prakticka-kniha .
    Ale nekupuji další a ani časopisy.
    Mým zdrojem je internet a dělám si vlastní knihu s kapitolami, kam přidávám co kde najdu. A nahlížím do ní hodně často.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám článek? Máte připomínky? V tom případě přidejte k záznamu komentář..

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak ukončit háčkování, aby to nebylo poznat

Základní postup pro vytvoření čepičky

Pojďme uplést čepici (návod) / Let's knit a hat (tutorial)