Videonávody zdarma / Free Video Tutorials

Vždycky jsem tušila, že na YouTube dohledám spoustu videí k háčkování. Ale, že tu najdu kompletní návody, jak uháčkovat čepičku by mě ani ve snu nenapadlo. Objevila jsem tu například kanál DomiCrochet, jehož autorka názorně předvádí výrobu háčkovaných výtvorů (od čepiček, přes boty až po šaty). Pro některé z výrobků má na svém blogu i písemný popis (čepičky mezi něj bohužel nepatří).
I've always suspected that I can find a lot of crochet videos on YouTube. But I wouldn't even dream of discovering complete instructions on how to crochet a hat. This is how I found DomiCrochet channel, where Dominika visually demonstrates how to make crocheted items (from hats and shoes to dresses). You can find a written description of some items on her blog (unfortunately, hats are not included).

Pokud tedy s háčkováním začínáte, nebo jste vyloženě vizuální typ jako já, jsou tyhle návody skvělou alternativou psaných návodů. Jejich velkou výhodou je, že vidíte jednotlivé kroky, a máte tak šanci vyhnout se chybám, které by u psaných návodů mohly nastat.
So if you are starting to crochet, or you are a visual type like me, these tutorials are great alternative to written instructions. Their great advantage is that you can see individual steps, which gives you a chance to avoid mistakes coming from written instructions.

Z jejího kanálu (ve slovenštině) mě zaujalo video, u kterého se určitě dobře naučíte tzv. puff stitch (vějířek):
I really liked a video from her channel (in Slovak), in which you will undoubtedly learn the puff stitch very well:


Pro německy mluvící háčkařky se nabízí kanál Berlin Crochet, na kterém mě zaujal návod na dívčí čepičku (obvod 50-52 cm), který také obsahuje puff stitch. K nezaplacení je hlavně začátek videa, kde je krásně vidět, jak začít háčkovat čepičku pomocí dlouhých sloupků. Pokud jste tedy někdy se základním kolečkem měli problém, rozhodně se na něj podívejte:
German speaking crocheters can have a look at Berlin Crochet channel, where  girl hat tutorial (head circumference 19.5"-20") caught my attention - it also contains the puff stitch. It is the beginning of the video that is priceless because you can see how to start a crocheted hat using double crochet (or treble crochet in British terminology). If you ever struggled with making the crown, it's definitely worth looking.


Asi největším překvapením pro mě bylo video z ruského kanálu Вика Казакова, kde jsem objevila video návod na čepičku od Lindy Permann, který je zdarma dostupný ke stažení na Ravelry:
Perhaps the biggest surprise of all was the video from Russian channel Вика Казакова, where I found a video tutorial for a hat by Linda Perman (which is available for free download at Ravelry:)


Odteď se nejdřív budu pídit po tom, jestli pro "můj" návod už náhodou neexistuje video. A co vy, využíváte tuhle formu návodů? Pokud ano, podělte se s ostatními čtenáři o tipy na návody nebo zajímavé kanály...
From now on I will first look if I can find a video with "my" tutorial. And what about you - do you use this kind of tutorials? If yes, share your tips for tutorials or interesting channels with other readers...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak ukončit háčkování, aby to nebylo poznat

Základní postup pro vytvoření čepičky

Pojďme uplést čepici (návod) / Let's knit a hat (tutorial)