Inspirace na povánoční tvoření (návody zdarma) / Inspiration for After Christmas Handicrafts (Free Tutorials)


Do Štědrého dne zbývá už jen jeden den a já se dívám, že mám pro vás v zásobě připraveny 2 tipy na teplé kulíšky. Vánoční dárky už z nich asi nebudou, ale pokud rádi pracujete přes noc, mohli byste to ještě stihnout ;-)
Only one day left to Christmas Eve, and I've just realized that I have not shared with you 2 tips for warm hats. They definitely won't make it as Christmas gifts, but if you like working overnight, you may still manage it ;-)

První tip je na pletený kulíšek s bambulkou, takový zimní základ čepičkového šatníku. Autorem prvního kulíšku je Justyna Lorkowska, která sama sebe mimo jiné vidí jako "knitwear fanatic". Její návod je dostupný v angličtině a polštině na jejím blogu Lete's Knits:
The first tip is a knitted hat with pom-pom, a foundation of any winter hat-wardrobe. The hat was created by Justyna Lorkowska who sees herself as "knitwear fanatic". Her pattern is available in Polish and English on her blog Lete's Knits:

Calzetta

Justyna není ve psaní návodů žádný nováček a je to znát. V dobrém slova smyslu. Návod je velmi jednoduchý, ale obsahuje vše, co má. V podstatě se jedná o základní návod na pletenou čepici, jen v tomto případě pro dospělý obvod hlavy (54-57 cm). V novém roce mám v plánu vydat článek o tom, jak takový popis vzít a upravit pro jinou přízi či obvod hlavy.
Justyna is not a beginner in writing patterns as you will immediately notice. In a good way. The pattern is easy but contains all what you need. Actually, it is a tutorial how to knit a basic hat, only in this case for adults (with 54-57 cm circumference).

Druhý návod, který se mi líbil, je háčkovaný kulíšek pro kluky i pro holky:
The second pattern I liked is a crocheted hat for both boys and girls:

Verze pro kluky / for boys
Verze pro holky / for girls

Oba návody pochází od Drops Design a opět se jedná o základní popis na vytvoření háčkované čepičky s bambulí. Kulíšek je vytvořen z krátkých sloupků, ale protože se háčkuje silnější přízí a háčkem č.6, půjde práce rychle od ruky.
Both patterns were created by Drops Design, and, once again, they both are basic description of how to crochet a hat with a pom-pom. The hat is made of single crochet, but because you crochet with a stronger yarn and a 6mm hook, it will be a fast work.

Variantu pro kluky najdete zde. Oba návody jsou krom češtiny a angličtiny dostupné i v mnoha jiných jazycích. A pokud vám nestačí kulíšek, můžete svým potomkům uháčkovat i nákrčník, který je součástí návodu.
The hat for boys is available here. Both patterns are apart form Czech and English available in many other languages. And if you need more, you can also crochet the neck warmer that is part of this pattern.

Přeju příjemné povánoční tvoření :-)
Pleasant  after Christmas handicrafts :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak ukončit háčkování, aby to nebylo poznat

Základní postup pro vytvoření čepičky

Pojďme uplést čepici (návod) / Let's knit a hat (tutorial)