Jak přišít háčkovanou aplikaci / How to sew a crochet applique on something

©Vendula Maderská, www.hackovanisvendulkou.cz
Chcete z hezké čepičky udělat ještě lepší? Přišijte na ni háčkovanou aplikaci. Háčkování je letos velice trendy, nejen že svůj výrobek (pletený nebo háčkovaný) oživíte, můžete jej doslova rozzářit. 
Do you want to make your beautiful hat even more beautiful?  Then sew on it a crochet appliqué. Crocheting is very trendy this year; not only will it liven your (knitted or crocheted) creation up, you can literally make it shine.

Tak si to ukážeme na příkladu - podívejte se na čepičku vpravo a odmyslete si toho nádherného motýlka... Ano, čepička bude stále velice hezká, protože je krásně barevná a háčkovala ji Vendulka ;-) Ale už prostě bude víc .. obyčejná (promiň Vendulko). Přidejte k ní motýlka a náhle se na Vás dívá úplně jiný výrobek!
Let's have a look at an example - look at the hat on the right and image it without the lovely butterfly... Yes, the hat is still very pretty because it is colourful and Vendulka crocheted it ;-) However, it just will be more.. plain (sorry, Vendulka). Add to it a butterfly, and suddenly you are looking at completely different product!

Mimochodem návod na čepičku pořídíte za 42,-Kč, návod na aplikaci motýlka za 38,-Kč. Za drobný peníz si tak pořídíte docela hodně muziky. Ale zpět k tématu.
By the way, if you like Vendulka's work, you can have a look at her Etsy shop or Ravelry page. 

Jak že tu aplikaci hezky přišijete? So, how can you sew the appliqué nicely on?
Sama jsem s přišíváním docela bojovala a zdaleka jej asi nedělám tak hezky, jak to popisuje Vendulka ve svém příspěvku Jak přišít háčkovanou aplikaci téměř neviditelně.
To be honest, I had quite struggled with sewing appliqués on my hats myself. And I probably don't do it as nicely as it Vendulka describes in her fabulous post.

Vtip je v tom být precizní. Dát si záležet na barvě nitě, kterou budete přišívat. Dát si záležet, kde aplikaci připevníte a jak ji budete přišívat. Vendulka se podělila o své know-how, takže toho využijte a přečtěte si její popis, který je jako vždy doprovázen krásnými ilustracemi. Konec konců - obrázek vydá za tisíc slov.
The trick is to be precise. To do one's best when choosing a colour of your thread.  To do one's best when deciding where to place it and how to sew it on. Vendulka has shared her know-how, so make the best of it and read her instructions, as always followed by wonderful pictures. After all - a picture is worth a thousand words.

A pokud máte nějaké tajné tipy sami, podělte se v komentářích :-) And if you have any secret tips, please share them in the comments :-)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak ukončit háčkování, aby to nebylo poznat

Základní postup pro vytvoření čepičky

Pojďme uplést čepici (návod) / Let's knit a hat (tutorial)