Jak uháčkovat kytičku

Kytička dle principu č.2
Z obyčejné čepičky může váš výtvor v nádherný kousek proměnit jen jedna věc - háčkované aplikace. V případě háčkovaných čepiček či svetrů jsou královnami háčkované kytičky. Na internetu najdete nepřeberné množství návodů různých tvarů i barev.

V zásadě existují 2 principy, jak uháčkovat kytičku:
  1. Zvlášť se háčkují okvětní lístky a základní kolečko. 
  2. Kytička se háčkuje od základního kolečka na základě podobných principů jako základní kolečko čepičky.

Kytičku, která se háčkuje od základního kolečka, viz foto výše si můžete uháčkovat dle návodu na Mimibazaru, který najdete zde. Já jsem háčkovala přízí Camilla, háčkem o síle 2,5 mm.  

Můj tip: Háčkované aplikace vypadají nejlépe, pokud jsou háčkovany tenčí přízí i háčkem. To samozřejmě neznamená, že když děláte zimní čepiči a používáte háček 4mm, že jím pěknou aplikaci neuděláte. Uděláte, ale při větší síle háčku už nebude aplikace tak pěkná, protože detaily budou moc veliké.

Kytička dle principu č.1
Návod na kytičku na základě principů jedna, tedy složenou z okvětních lístků, najdete na webu Kouzlení s háčkem a jehlicemi. Vendulka zde má volně ke stažení i jiné návodyna opravdu velice pěkné aplikace. Komu není líto utratit pár korun (a věřte stojí to za to), může využít i její nabídku návodů na aplikace za drobnou útratu. Nabídka je pestrá, levná ale hlavně opravdu kouzelná:-)

Kytička z DROPS Design
Dalším oblíbeným kouskem je vícevrstvá kytička. Velice pěknou kytičku najdete na stránkách společnosti DROPS například zde. Přestože má tato kytička okvětní lístky, vychází z principu č. 2. Na stránkách této společnost najdete více návodů na kytičky, ne všechny jsou však v češtině. Výhodou těchto stránek jsou i videa a malá škola háčkování, které zde najdete v sekci Tipy a rady. Mimo jiné Vás může zaujmout i návody na háčkované vzory, které najdete tamtéž.

A jako poslední ukázku toho, co se dá vytvořit uvádím fotku z Mimibazaru - návod na Megakytičku. Působit bude nejlépe na zimních modelech ale menší přízí bude určitě dobře vypadat i na něčem jarním. Posuďte sami:

Megatička z Mimibazaru

Komentáře

  1. skvely prispevok, uz aj som si vyskusala tu prvu kvetinku uhackovat :) bola fakt jednoducha a je krasna na ciapocku pre dievcatko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nie je zač :) a keďže ma tak inšpirujete v hačkovaní čiapok a kvietkov tak som sa rozhodla Vás nominovať na ocenenie Versatile Blogger Award. Pozrite si prosím môj blog nelkinachvilka.blogspot.com/. S pozdravom a prianím pekného zvyšku dňa Nellie

      Vymazat
  2. Ty čepičky jsou hezké! Tohle uháčkovat, to je fatk umění.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám článek? Máte připomínky? V tom případě přidejte k záznamu komentář..

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak ukončit háčkování, aby to nebylo poznat

Základní postup pro vytvoření čepičky

Pojďme uplést čepici (návod) / Let's knit a hat (tutorial)